Így készíts grafikákat a mobiloddal!

Marci

2012 óta foglalkozom online marketinggel. Igyekszem képben lenni minden területtel, ami a munkámhoz szükséges.

10 márc, 2021

 grafika »
 Így készíts grafikákat a mobiloddal!

A sikeres online jelenléthez számtalan kreatív dolog szükséges, az egyik ilyen a grafika. Két lehetőséged van: vagy elengeded azt a vágyadat, hogy az arculatodhoz illeszkedő médiaelemeket használj, vagy megbízol valakit, aki megvalósítja az elképzeléseidet. Szerencsére az okoseszközök megjelenésével a lehetőségek tárháza nyílt meg a vállalkozó kedvűek előtt, hiszen számtalan applikáció segíthet neked abban, hogy profi grafikákat készíts.

Mielőtt belefognánk…

Az talán már Te is tudod, hogy az ember figyelme hihetetlenül gyorsan elkalandozik. Így volt ez már az ősidők óta, de ez a felgyorsult világ még inkább lecsökkentette azt az időt, amíg koncentrálni, figyelni tudunk valamire.

Az online térben – ahol milliószámra éri inger az agyunkat – rettentően fontos, hogy képes legyél megszólítani a célcsoportod tagjait. Ennek egyik legfőbb eszköze a komplex, audiovizuális médiatartalmak. Mivel ez a bejegyzés a grafikákról szól, így első sorban arról olvashatsz, hogy milyen eszközök állnak rendelkezésedre ahhoz, hogy Te is labdába rúghass ebben az információs őskáoszban.

Mobilappok grafikákhoz

#Canva

Ha ezt a cikket olvasod, valószínűleg nem kell neked bemutatnom a Canva-t, a gyors grafikák egyik legügyesebb eszközét. Még 2020 márciusában készítettem egy videót Szemes Orsi, a Fogászati kommunikáció alapítójának egyik bejegyzéséhez, amiben 5 percben elmondom, hogy mi mindent tudsz készíteni a Canva-val.

Letöltés: iOS | Android | Windows Desktop

#Adobe Spark

Akinek már volt köze bármilyen digitális alkotómunkához, az Adobe neve egészen biztosan ismerős. A világ vezető kreatívjai használják a szoftvereiket, a multiplatform megoldásoknak köszönhetően pedig sosem volt még ilyen hatékony a munka.

A professzionális sablonok között ugyan úgy válogathatunk mint a Canva esetében, itt azonban több lehetőségünk van némi animációt csempészni az alkotásunkba.

Letöltés: iOS | Android

#PicsArt Animator

Ez az app annyiban különbözik a fentiektől, hogy itt elsősorban rövid animációkat tudsz létrehozni. Ahogy azt már Te is tudod, az audiovizuális tartalmak hasítanak a közösségi felületeken, úgyhogy kísérletezz bátran, keltsd életre az unalmas fotókat.

Letöltés: iOS | Android

Hogy mindegyiket használni tudd…

A fenti appok közül tulajdonképpen mindegyik egy kaptafa: valakik által létrehozott jól kinéző dolgokat pakolhatunk egymásra drag&drop (foggd és vidd) módszerrel, miközben használhatjuk a saját színeinket, betűtípusainkat és képeinket.

A gyakorlatlan felhasználóknak okozhat fejfájást ez első pár használat, de amint ráéreztél a flow-ra, onnantól már könnyedén fogod tudni használni az összes ilyen appot.

 

Vissza ebbe a kategóriába: grafika