Hogyan ellenőrizzük a tartományunkat a Vállalkozáskezelőben?

Marci

2012 óta foglalkozom online marketinggel. Igyekszem képben lenni minden területtel, ami a munkámhoz szükséges.

12 márc, 2021

 social »
 Hogyan ellenőrizzük a tartományunkat a Vállalkozáskezelőben?

A tartománynév-ellenőrzéssel a tartalmaid és a hivatkozásaid szerkesztési jogosultságait szerezheted meg. A tartományod a domain neved, tehát ha szeretnéd szerkeszteni a Facebook-on megosztott linkjeidet, tartalmaidat, akkor mindenképp hitelesítened kell a tulajdonjogodat a tartományodhoz!

Miért olyan fontos a tartomány-ellenőrzés?

Az iOS 14 bevezetésével az Apple kicsit keresztbe tett a Facebooknak. Az eddig könnyedén használható konverziós események fogadása szinte ellehetetlenült, mindegy hogy Facebook Pixelből, vagy más üzleti eszköztől érkezett.

A változás egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy ellenőrzött tartományonként összesen 8 konverziós esemény használatára korlátozták az optimalizálást és a jelentéskészítést. A tartomány-ellenőrzés meghatározza, hogy mely Vállalkozáskezelő fióknak lesz jogosultsága, hogy használja ezeket az eseményeket.

A domain vagy tartomány-ellenőrzéssel tehát azt igazolod, hogy Te vagy a tulajdonosa a domainek.

Hogyan ellenőrizd a tartományodat a Vállalkozáskezelőből?

Egy kis kitérő: Nagyon fontos, és nem lehet elégszer elmondani, hogy a Facebook üzleti eszközeinek hatékony használatához NÉLKÜLÖZHETETLEN egy Vállalkozáskezelő. Sajnos a mai napig nagyon sokszor találkozom azzal, hogy üzleti oldalt működtető és a Facebook-on hirdető vállalkozók még mindig ellenállnak annak, hogy létrehozzák a saját Vállalkozáskezelőjüket. Had ne kelljen győzködni senkit: ha nem csinálsz Vállalkozáskezelőt megkeseríted az életét a fejlesztődnek, a PPC-sednek, de még saját magadnak is.

Annak érdekében, hogy a tartományodat megfelelően ellenőrizhesd (dobpergééés) egy Vállalkozáskezelőre van szükséged.

A tartománynév-ellenőrzés folyamata

A tartományneved ellenőrzésére három lehetőséged van:

  1. felveszel egy TXT rekordot a domained DNS beállításaiban. A rekordokról itt olvashatsz bővebben.
  2. feltöltesz egy HTML fájlt a weboldalad gyökérkönyvtárába. (Ez általában a public_html mappa a tárhelyeden)
  3. hozzáadsz egy meta tag-et a főoldalad <head> szekciójába.

Mutatom lépésről lépésre:

Keresd fel a business.facebook.com címen a vállalkozásod beállításait, majd A márka biztonságánál válaszd a Tartományok menüpontot:

 

 

A Tartományok menüpontra kattintva az alábbi képernyő fogad. Itt kattints a Hozzáadás gombra.

 

A Hozzáadás gombra kattintva felugrik egy ablak, ahol lehetőséged van megadni a tartománynevedet (domain).

Fontos, hogy itt nem kell megadni sem a http:// vagy https:// sem a www. adatokat, simán csak a domainem.hu elég!

A tartomány megadását követően a felugró ablak eltűnik, és egy új oldal nyílik meg. Előfordul, hogy nem frissül automatikusan az oldal, így ha fél perc elteltével sem látunk változást, vagy semmi aktivitást, nyugodtan frissíthetjük az oldalt – ez a Facebook-nál gyakran előfordul.

 

Az alábbi oldalon tudod kiválasztani a fent már említett három módszer közül, hogy melyikkel szeretnéd igazolni a tulajdonjogodat.

Személy szerint a domain DNS beállításaihoz való hozzáadását szoktam preferálni, mert ha idővel bármi történik a weboldallal – mondjuk új weboldalt csinálsz a régi helyett – akkor nem kell újra megcsinálni az egész procedúrát.

 

Ha sikeresen hozzáadtad a domain DNS beállításaihoz a TXT rekordot, az Ellenőrzés gombra kattintva ellenőrizheted, hogy sikerrel jártál-e. Ha igen, a domainem.hu melletti piros pont zöldre vált, Te pedig végeztél a feladattal!

 

Vissza ebbe a kategóriába: social