Porcelán héj

A hollywoodi mosoly ma már nem csak a sztárok kiváltsága, hiszen esztétikai kezeléseinkkel egyre több módon tudjuk pácienseink mosolyát megszépíteni.

Online bejelentkezés

Mára már Magyarországon is egyre frekventáltabban, egyre gyakoribb igényként jelenik meg pácienseink részéről a héjkerámia készítése. Emögött természetesen az áll, hogy a 21. század elvárásainak megfelelően szeretnének egy szebb, harmonikusabb mosolyt maguknak.

Ehhez nekünk fogorvosi oldalról is készen kell állnunk, hiszen a tökéletes mosolyhoz nagyon precíz tervezés szükséges. Ennek egyik legfontosabb lépése maga a Mosolytervezés, illetve a Próbamosoly. Ha ezekkel el tudjuk érni a pácienseink által vágyott eredményt, akkor lehet belevágni a végleges héjak elkészítésébe.

Mosolymegújítás porcelán héjjal

Előtte-utána: Próbamosoly és új kismetszők Alexának / Differental Fogorvosi Rendelő
Előtte-utána: Kerámia héj az új mosolyért / Differental Fogorvosi Rendelő

A saját, ép foganyag megőrzése

Ún. minimál invazív beavatkozás a porcelán héj készítés, ami azt jelenti, hogy csak nagyon kevés foganyagot (zománcot) kell hozzá megcsiszolni. Ezáltal ez egy sokkal fogbarátabb megoldás, mint a fogászati korona, ami több foganyag feláldozásával jár.

A héjkerámia tulajdonképpen egy kontaktlencséhez hasonló, vékony kis kerámia lemezke, amit mi egy biokompatibilis anyagból – egy speciális litium diszilikát alapú kerámiából – készítünk. Ezt a kis lemezkét ragasztjuk fel a fog külső felületére. Abban az esetben, ha a fog túlzottan letöredezett, akkor csak koronát tudunk készíteni, héjat nem, hiszen az csak a fog külső felszínét borítja.

Fontos tudni, hogy életkori határa nincs a héjkerámia készítésnek, viszont túl fiatalon csak komoly fogazati rendellenesség (pl.: zománchiány) fennállása esetén javasoljuk.

Fogszabályozás vagy porcelán héj készítése?

Pácienseink részéről gyakran felmerül a kérdés, hogy hogyan rendezzék a fogazati diszharmóniát.

Fontos tisztázni a két kezelés eredménye között egy jelentős különbséget. A héjkerámia önmagában, funkcionális problémát nem tud orvosolni, viszont alkalmas rövid időn belül a mosoly esztétikai rendezésére.

Ha valamilyen harapási – rágási problémával is szemben állunk, akkor arra a általában a fogszabályozást javasoljuk, mint elsődleges terápiát, azonban ez akár évekig is eltarthat.

ONLINE BEJELENTKEZÉS

Esztétikai fogászati kezelések - héjak / Differental

Porcelán héj kezelés lépései

  1. Első alkalommal 3D szkenner segítségével lenyomatot veszünk a fogakról, illetve fotókat készítünk a Mosolytervezéshez.
  2. A Mosolytervezés és a Próbamosoly elfogadását követően belevágunk a kezelésbe.
  3. Helyi érzéstelenítésben preparáljuk a fog elülső felszínét, majd számítógéppel lenyomatot veszünk, majd elkészítjük az ideiglenes héjakat.
  4. A digitális lenyomat alapján elkészítjük a végleges héjakat, amelyeket speciális fogászati ragasztó segítségével rögzítünk a fogakon. A beavatkozás teljesen fájdalommentes.

Rólunk mondták

Kérlek, adjátok át Dr. Nagy Zsoltnak, hogy nagyon profi munkát végzett! A fogaimat imádom, tökéletesek, teljesen élethűek a héjak. Mindenkitől folyamatosan kapom a bókokat. Zsolt mellett Adri, az asszisztense is nagyon kedves volt minden alkalommal. Azt sem hagyhatom ki, hogy telefonon is mindig nagyon segítőkészek voltak a lányok, és a rendelő is nagyon felszerelt és tiszta volt.

Minden ismerősömnek nagyon szívesen fogom ajánlani a rendelőt!

Evelyn

Foghéjakat kaptam, dr. Nagy Zsolt kiváló, professzionális munkát végzett, nagyon meg vagyok elégedve és végre úgy mosolygok, mint régen. Csak ajánlani tudom!

D. Orsolya

Kezelést végző orvosaink

Dr. Nagy Zsolt fogszakorvos / Differental fogorvosi rendelő

Dr. Nagy Zsolt

fogszakorvos, digitális és esztétikai fogászat

Dr. Máriaföldy Kinga fogorvos / Differental fogorvosi rendelő

Dr. Máriaföldy Kinga

fogorvos, konzerváló és esztétikai fogászat

Online booking

Data Privacy

9 + 11 =

||divi||400

Contact

1015 Budapest, Csalogány u 26.

+36309605255
differental.hu
info@differental.hu

Máskor is szeretne hasonló témákról olvasni? Kövesse munkánkat:

Legfrissebb bejegyzések

Miért NEM jó a multitasking?

Miért NEM jó a multitasking?

Kellően hozzá vagyunk szokva ahhoz, hogy több dolgot csináljunk egyszerre. A TV előtt ülve görgetjük a Facebook-ot, ahonnan az Instára megyünk át, majd vissza. Párhuzamos cselekvések százai vesznek körül a mindennapjainkban, hát még a munkában! A multitasking azonban...

Hogyan öljük meg nap, mint nap a kreativitást?

A kreativitás olyan emberi képesség, amire egyre inkább szükség van a munkaerőpiacon. Szükség van rá az alapoknál, a beosztottak munkájában, egészen a menedzsmentig. Mégis, sokan olyan viselkedésmintákat követünk, amik ellehetetlenítik a kreatív gondolkodást. Sokféle...