Csontpótlás

Az implantológiai beavatkozások rutin szintű műtétek a rendelőnkben, ám csak abban az esetben tudjuk biztonságosan kivitelezni, ha a beültetés helyén lévő csontkínálat és az ínyviszonyok megfelelőek. Amennyiben kevés a csont az implantátum beültetéshez, akkor szövetpótló műtétekkel tudjuk megteremteni az ehhez szükséges feltételeket.
Online bejelentkezés

Miért fontos a megfelelő csontmennyiség fogászati implantátum beültetése előtt?

Ahhoz, hogy egy fogászati implantátum hosszú távon is jól funkcionáljon, megfelelő csontnak kell körbevennie a tér minden irányából. Ha ez nem adott, akkor mesterséges módon tudjuk kiegészíteni azt a területet. A gyógyulás során az implantátum (műgyökér) beépül a csontszövetbe, ezáltal egy bázist képez a rákerülő fogpótlások számára, rögzítve ezzel a fix koronákat, illetve hidakat.

Ha nincs megfelelő mennyiségű csont az állkapocsban, akkor a fogpótlás elveszíti a stabilitását, és ki is eshet.

Miből készül a csontpótló anyag?

Rendelőnkben többféle csontpótló anyagot használunk, attól függően, mi tud a leggyorsabban beépülni az állcsontba, mivel tudjuk lerövidíteni a gyógyulási időt, illetve mi lesz a legtartósabb a páciens számára.

Fájdalmas-e a csontpótlás?

A csontpótlás implantálás előtt egy műtéti beavatkozás, amelyet helyi érzéstelenítésben végzünk, szájsebész szakorvos közreműködésével. A kezelés nem jár fájdalommal, ám a csontpótlást követően duzzanat, véraláfutás előfordulhat. Az akut panaszok jegeléssel, valamint fájdalomcsillapítással rövid időn belül megszüntethetőek.

Milyen lépésekkel kell számolni implantátum beültetés esetén?

  1. Egy konzultáció keretein belül felmérjük az Ön aktuális állapotát, valamint bekérjük a műtéthez szükséges CT-t.
  2. Második lépésként egy 3D szoftver segítségével megtervezzük az implantátum leendő helyét és pozícióját, így Önre rövidebb műtéti idő és gyógyulás vár.
  3. A műtétet helyi érzéstelenítésben végezzük, ami semmilyen fájdalommal nem jár.
  4. Az implantáció utáni gyógyulási idő 3-4 hónap, erre az időszakra ideiglenes koronát készítünk Önnek egy 3D nyomtató segítségével.
  5. A gyógyulást követően elkészítjük a végleges fogpótlást, amit az ideiglenes korona eltávolítása és a terület megtisztítása után rögzítünk az implantátumokhoz.

Csontpótlás implantálás előtt – Mit tanácsol a fogorvos?

Fogászati implantációt végző fogorvosaink:

Dr. Nagy Pál

implantológus,
parodontológus fogszakorvos

Profizmus&maximalizmus. Tudom, hogy Pali a legjobbat hozza ki a körülményekből. Jó érzés rábízni a fogaimatmagam. Julcsival együtt szuper csapat. Bár mindenki ilyen ellátást kapna! Köszönet és hála?

Maximálisan elégedett vagyok mindennel.

Mindenki nagyon kedves és segítőkész. Mindennel maximálisan elégedett vagyok.

Online bejelentkezés

Adatvédelem

7 + 5 =

Kapcsolat

1015 Budapest, Csalogány u 26.

+36309605255
differental.hu
info@differental.hu