Azonnali fogbeültetés

Az azonnali fogászati implantátum beültetés alatt azt értjük, amikor a fogeltávolítással egyidőben történik meg a meglévő fogmederbe a “műgyökér” behelyezése. Ezt az eljárást általában azoknak a pácienseknek szoktuk javasolni, akiknek egyetlen egy fogat kell implantátummal helyreállítani. Sajnos ez az eljárás a sorozatos fogeltávolítást igénylő úgynevezett többszörös foghiány esetén nem mindig vezet kiszámítható eredményhez. A baleset vagy betegség miatt reménytelen állapotú fog a legtöbb esetben gond nélkül pótolható, azonban vannak bizonyos tényezők, melyek meglétekor nem javasoljuk az azonnali implantátum beültetést, mert hátráltatják a gyógyulási folyamatot, vagy ronthatják a kielégítő eredmény esélyeit.
Online bejelentkezés

Kinek lehet azonnali fogbeültetése?

Az azonnali implantátum beültetést azoknak javasoljuk, akiknek az előzetes CT vizsgálat során olyan mennyiségű és elhelyezkedésű fogmeder nyúlványa (a fogat körülvevő csontos szerkezet) van, amibe a leendő fog szempontjából ideális pozícióban el lehet horgonyozni az implantátumot. A közvetlen műgyökér beültetésnek még a fogból kiinduló esetleges gyulladások sem feltétlen akadályai. Az egy ülésben történő implantátum beültetés legnagyobb előnye a fog eredeti alakja által kialakított ínylefutás és szimmetria megőrzése. További előny lehet az eredeti jó állapotú fog alakjának másolása és gyártása az újonnan beültetett implantátumra, korona gyanánt.

 

Azonnali fogbeültetés / Differental Fogorvosi Rendelő

Milyen betegségek és szokások esetén nem javasolt a fogbeültetés?

? Az eltávolítandó fogon meglévő fogágybetegség, ínysorvadás
? Nem megfelelő csont térfogat
? Többszörös egymás mellett keletkező foghiány
? Nagyon erős csontritkulás
? Nem megfelelően kontrollált cukorbetegség
? Erős dohányzás
? Rossz szájhigiénia

 

Azonnali fogbeültetés tervezése / Differental Fogorvosi Rendelő

Hogyan zajlik az azonnali fogbeültetés?

  1. Fogászati rendelőnkben minden beavatkozást digitális tervezés előz meg. Első lépésként 3D CT vizsgálat segítségével ellenőrizzük a meglévő csont mennyiséget, hogy biztonságosan ajánlható-e az azonnali implantátum beültetés.
  2. Abban az esetben, ha megfelelő a páciens csontkínálata, a beültetés a fogeltávolítás után közvetlen megtörténik, melynek köszönhetően a fogeltávolítás helye együtt csontosodik az implantátummal.Ezek a beavatkozások, mivel nem igazán traumatikusak, sokszer metszeni sem kell az ínyt, általában helyi érzéstelenítésben elvégezhetőek.
  3. Ha az implantátum megfelelő nyomatékkal tud rögzülni a beültetés során a csontban, akkor lehetőség van egyből egy ideiglenes korona készítésére, aminek nemcsak esztétikai szerepe van, hanem az íny lefutásának és szimmetriájának megőrzésében is kimagasló szerepe van.

Ismerje meg a fogbeültetés lépéseit, kattintson ide!

A korszerű digitális megoldásainknak köszönhetően már a beavatkozás előtt meg tudjuk jósolni a várható végeredményt és a legbiztonságosabb megoldást tudjuk javasolni pácienseink számára.

Ankylos Implantológiai Partner / Differental Fogorvosi Rendelő

Kiemelt Ankylos Implantológiai Partner

2021. októberében ellátogatott hozzánk a Dentsply Sirona cég hazai képviselője és kitüntetett minket a hazai implantológia referencia rendelő elismeréssel.

Büszkék vagyunk arra, hogy rendelőnk kiemelt Ankylos Implantológiai Partner lett, elismervén ezzel a pácienseknek nyújtott kiváló minőséget.

Azonnali fogászati implantátum – Kinek ajánlott?

Milyen esetekben alkalmazható az azonnali implantátum?

Fogászati implantációt végző fogorvosaink:

Dr. Nagy Pál

implantológus,
parodontológus fogszakorvos

Profizmus&maximalizmus. Tudom, hogy Pali a legjobbat hozza ki a körülményekből. Jó érzés rábízni a fogaimatmagam. Julcsival együtt szuper csapat. Bár mindenki ilyen ellátást kapna! Köszönet és hála?

Maximálisan elégedett vagyok mindennel.

Mindenki nagyon kedves és segítőkész. Mindennel maximálisan elégedett vagyok.

Online bejelentkezés

Adatvédelem

2 + 13 =

Kapcsolat

1015 Budapest, Csalogány u 26.

+36309605255
differental.hu
info@differental.hu