Digitális fogászat

A fogászat területén zajló digitalizáció olyan új technológiák megjelenését hozta el, amelyek alkalmazásával minden eddiginél pontosabb és gyorsabb beavatkozások érhetőek el. A számítógépes szoftvereknek köszönhetően nem csak precízebben tervezhető meg például egy azonnali fogpótlás, hanem már egy esztétikai kezelés során is előre láthatjuk a jövőbeni végeredményt.

Digitális fogászati kezelés

Okos rendelő

Rendelőnkben olyan háttéralkalmazások és szoftverek futnak, amelyek segítik a mindennapi munkát, kezdve az egyszerűbb dokumentációtól egészen a komplex tervezési folyamatokig. Úttörőnek számítunk a szakterületünkön, hiszen kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a legmodernebb technológiai eszközök elérhetőek legyenek minden orvosunk és páciensünk számára. Számos elavult fogászati, fogtechnikai megoldást cseréltünk le és használunk helyettük modern eszközöket, mint például 3D oral szkenner, 3D nyomtatók vagy CNC alapú marógépek.

Miért fontos, és milyen előnyökkel jár a digitalizáció?

A digitális eszközök azért hasznosak, mert sokkal pontosabb, alaposabb tervezést és kivitelezést tesznek lehetővé, kiküszöbölve azokat a hibafaktorokat, amelyek óhatatlanul is előfordulnak a hagyományos fogászati kezelések során (pl.: fogászati korona készítéséhez szükséges mintavétel). A navigált beültetés során ún. fúrósablonok használatával dolgozunk, amelyek irányítják a fúró mozgását, és meggátolják annak rossz irányba történő elmozdulását.

A pontosabb folyamatok mellett a jövőt is előre tudjuk vizualizálni: ma már egy esztétikai kezelés során nem kérdés sem nekünk, sem a páciens számára, hogy milyen lesz a várható végeredmény. Ön a kezelés elkezdése előtt láthatja a kívánt végeredményt, tudja, hogyan fog festeni adott esetben az új fogpótlással vagy porcelánhéjjal, hála a 3D Mosolytervezésnek. Ez plusz biztonságot nyújt, így sokkal bátrabban vághat bele a kezelésekbe.

A modern technológia előnye a fogtechnikai folyamatok idejének a lerövidülése. Legyen szó egyszerűbb vagy komplexebb beavatkozásról, viszonylag rövid idő leforgása alatt meg tudjuk oldani. A szoftveres tervezésnek és a gépparknak köszönhetően akár aznap elkészítjük a fogpótlását. Ez korábban elképzelhetetlen lett volna!

Digitális fogászati megoldásaink között megtalálható:

 

Navigált beültetés (Implantológia)

Rendelőnkben az implantáció folyamatát és lépéseit számítógéppel tervezzük. Az eljárást navigált beültetésnek nevezzük, és ennek első lépése egy 3D szkennelés, melynek során lemodellezzük a páciens állkapcsát.

 

Digitális fogászati kezelés - mosolytervezés / Differental Fogorvosi Rendelő

Mosolytervezés (Esztétikai fogászat)

A mosolytervezést azokban az esetekben szoktuk javasolni a pácienseknek, amennyiben frontfogakat, mosolyvonalat érintő fogaikat szeretnék rekonstruáltatni, helyreállítani. A folyamat során elkészítjük a felpróbálható próbamosolyt, fogpróbát, amit a páciens még a valódi beavatkozás előtt bepróbálhat, megnézhet – eloszlatva ezzel minden bizonytalanságot a kezelés kapcsán. 

Digitális fogászati kezelések

Válasszon digitális fogászati kezeléseink közül!

 

Fogbeültetés
Azonnali fogpótlás
Parodontológia
Csontpótlás
3D tervezés

Alapító orvosaink

Dr. Nagy Pál parodontológus / Differental fogorvosi rendelő

Dr. Nagy Pál

implantológus, parodontológus fogszakorvos

Dr. Nagy Zsolt

fogszakorvos, digitális és esztétikai fogászat

Online bejelentkezés

Adatvédelem

7 + 13 =

Kapcsolat

1015 Budapest, Csalogány u 26.

+36309605255
differental.hu
info@differental.hu